Project Description

[anything_slider title=”” column=”two-thirds” autoslide=”4000″ slider_id=”1467″/]

Serveis opcionals

Transfer de bicicletes, Servei de càtering, Guía titulat, Monitors…

Descripció de l’activitat

Les vies verdes de les comarques de Girona travessen una gran diversitat de paisatges, entorns naturals i elements culturals de gran riquesa. Aquest fet converteixen les vies verdes de Girona en un interessant eix d’interpretació del territori.

L’activitat constarà d’una ruta amb bicicleta per la Via Verda escollint el tram i els quilòmetres que millor s’adaptin al grup participant (ex: Olot-Amer, Cassà de la Selva – Sagaró). Segons el tram els alumnes podran treballar diferents continguts didàctics relacionats amb el recorregut escollit.

A través de les fitxes didàctiques que formen el dossier pedagògic de les vies verdes de Girona es donen a conèixer gran part d’aquests elements singulars, sovint desconeguts, i esdevé un interessant recurs educatiu per descobrir el territori i valorar el seu patrimoni natural i cultural.

Objectius didàctics

La principal finalitat de les activitats que es plantegen a les fitxes didàctiques és la de fomentar el coneixement, entre els alumnes, de la gran diversitat i alhora singularitat paisatgística, natural i cultural que existeix al llarg del territori que a travessen les vies verdes de Girona.

A partir d’aquest coneixement hi ha la finalitat de despertar en els alumnes l’interès per la descoberta del territori proper, promoure actituds en pro a la seva conservació i assimilar aquest patrimoni com a propi desenvolupant així la seva identitat cultural.

Objectius pedagògics

  • Coneixement dels recursos existents entorn les vies verdes.
  • Interpretació dels elements naturals i culturals presents en el territori.
  • Activitats de descoberta dels recursos existents a les vies verdes.
  • Reflexionar davant els problemes de sostenibilitat territorial.
  • Posar  en valor la bicicleta com a mitjà de desplaçament sostenible.

[button_icon icon=”none” url=”https://bicicarril.com/reservar/” size=”big”]RESERVAR[/button_icon]