Durant el mes de març i abril, dos redactors de la revista LE PETIT FUTÉ van visitar la Selva per incloure-la en la seva nova guia Costa Brava Pirineu de Girona.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona han impulsat el projecte relacionat amb l’edició de la guia de viatges Le Petit Futé de la Costa Brava i Pirineu de Girona, un dels principals projectes d’aquesta entitat adreçada al mercat francòfon.

Es tracta de l’editorial turística de referència al mercat francòfon, el primer grup editorial en llengua francesa a nivell mundial, amb 40 anys d’experiència (1976) i amb un abast a tots els països de parla francesa de tot món.

Aquesta guia tindrà un apartat de “descoberta” on tractaran temes com, visió general de la regió, història, política i economia, estil de vida, art i cultura, festivitats, cuina local, jocs, esports i oci, o els nens del país.

Arran de la visita d’aquests periodistes al territori, s’elaborarà la nova guia Costa Brava –Pirineu de Girona 2016:

•  COSTA BRAVA: Alt Empordà, Baix Empordà i Selva marítima

•  PIRINEU DE GIRONA: Cerdanya, Ripollès, Garrotxa

•  GIRONA I TERRES D’INTERIOR: Gironès, Selva interior i Pla de l’Estany

Des de l’Associació de Turisme la Selva i juntament amb els tècnics dels municipis es va preparar el programa de presstrip corresponent per acompanyar als redactors de Le Petit Futé amb un programa que mostrava els principals atractius i recursos de la comarca de la Selva.

Durant la seva estada a la Selva interior, ha realitzat visites guiades, visites patrimonials i de natura, activitats de turisme actiu i lúdiques, com ara: entrada i visita al Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, la Farga del Roquer d’Arbúcies i el Castell de Montsoriu, descoberta del món de la ratafia a Santa Coloma de Farners, l’entorn i el patrimoni industrial de la zona del Ter-Brugent, itinerari pel patrimoni d’Hostalric i ruta i circuit termal a Caldes de Malavella.

I durant la seva estada a la Selva marítima ha estat a la població de Lloret de Mar visitant el centre històric, el Gran Casino Costa Brava, el cementiri modernista i els Jardins de Santa Clotilde; i a la vila de Tossa de Mar fent un tram del camí de ronda, visitant el patrimoni cultural i monumental i gaudint de la seva cuina tradicional.

Amb el programa es va voler destacar els recursos i atractius turístics més rellevants de la comarca de la Selva la qual es va completar amb informació addicional a través de material promocional, fotografies i dossiers informatius que se li varen entregar als corresponents redactors.